Založ si blog

Co ma chlap vediet

Správny muž vie: Zahnať túlavého psa do najlacnejsie hracky a ochrániť tak ženu, znalecky pozrieť do motora a potom zavolať odťahovku, dve hodiny civieť do návodu a potom poskladať stoličku z Ikei, ist do obchodaku so zenou nakupovat damske oblecenie, lacné lodičky, damske cizmy, kabelky a ani neceknut a tak ďalej. Ale keď má po vybratí z práčky popáriť ponožky, tak vtedy…Vtedy prichádzajú na rad slzy. Lebo ponožky nie sú mačky, že sa aj samé od seba popária.

Ale párenie ponožiek je len jeden z problémov a dá sa povedať, že pri praní až finálny. Lebo predtým, než sa muž k nemu vôbec dostane, musí podstúpiť množstvo iných komplikovaných úkonov, ktorých výsledkom má byť čisté šatstvo. Nie je to len tak.

Niekedy mám dojem, samozrejme klamný, deformovaný mestským životom, že ľahšie než obsluhovať práčku, by bolo právať na potoku. Tu je však naporúdzi len koryto Dunaja a to sa bojím, že by ma jeho kalné vody a divoký tok vzali so sebou a mŕtveho vydali až pri Baltickom mori. A tam by som, s pracím mydlom v jednej ruke a špinavou ponožkou v druhej, skonal doďobaný bocianmi. Ale to už odbáčam, lebo však je 21. storočie, lebo však máme práčky. Kto by teda v studenej horskej bystrinke, zvanej Dunaj, prával? Nikto. No dobre, hipsteri možno.

Pracne teda naložím veci do práčky, roztriedené podľa farieb. Pozriem na gombíky a aj keď to robím už po tisíci krát, práčka je pre mňa stále stroj záhadný. Stačí si pomýliť gombíky, pokrútiť pravým namiesto ľavého, prípadne ísť prať ráno po ťažkej noci ešte farboslepý a z krásnej mikiny a zimne bundy zostane handra na zmývanie. Aspoň tak sa vraví, aspoň tak matky synov strašia.

Ďalším problémom, ktorému musí muž po praní čeliť, je ponožkožrút. Ponožkožrút je tajomné stvorenie, podobne ako Lochness alebo Yeti. Žije takmer v každom byte na svete, zdržiava sa najmä v temných zákutiach kúpelní a na svoju šancu číha v okolí práčky. Čaká na svoju chvíľu. Vždy keď práčka doperie, náhlivo vlezie do jej útrob a sediac v bubne pracieho stroja si pochutnáva na ponožkách, nech je to akokoľvek nechutné si predstaviť. Pretože ak niet ponožkožrúta, ja si naskutku neviem vysvetliť, ako je možné, že do práčky vložím 24 ponožiek, čiže dvanásť párov, ale po praní z nej vyberiem, no ak poviem 20, tak poviem veľa. Kde sa zvyšné stratili, ak nie v bruchu ponožkožrúta, to mi zatiaľ niekto nevedel povedať. Vy neviete?

Mimo toho všetkého sa stále bojím, že práčka stečie z vody, že vytopím susedov a rovno si mozu dat plavky, alebo že začne skákať až tak veľmi, že odskáče z bytu nadobro. Aj s mojimi ponožkami. A aj s ponožkožrútom.

Strastiplny vylet

13.09.2014

Počuli ste už o leteckej spoločnosti El Al? Ak nie, tak vám prezradím, že je to izraelský národný letecký dopravca. Vyslúžil si veľkú dôveru medzi cestujúcimi, ktorí ho označili za celosvetovo najbezpečnejšiu aerolinku. Lietadlá El Al sa pokúsili uniesť celkovo 6 krát, z toho iba 1 krát úspešne. A vzhľadom k tomu, že El Al lieta už 65 rokov a má na svojom trupe [...]

Nevkus v telke

10.08.2014

Minule som sa, ani neviem z akého dôvodu, zapozeral do Nákupných maniačok. Bolo to asi prvý krát, čo som to vidiel skoro celé. Bola tam skupinka žien, nejaká modelka a ostatné tiež podobného razenia a intelektu. Nechcem nikoho urážať, no produkcia akoby zámerne vyberala takýchto čudákov, resp. ľudí spadajúcej do odlišnej sociálnej, ideovej a hlavne menšinovej skupiny, [...]

Uzasne miesto na dovolenku

05.08.2014

Je to len pre ľudí s dobrým zdravotným stavom a neodporúča sa pre deti do 12 rokov ako niektore najlacnejsie hracky. Taktiež by ste pred absolvovaním nemali používať alkohol. V podstate, všetko to podstupujete na vlastné riziko ako ked pozerate porno, ak v prehlásení uvediete klamlivé údaje o Vašom zdravotnom stave. Ale je to európsky unikát. Áno, Parenica, zľudovený názov [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 29244x
Priemerná čítanosť článkov: 2089x

Autor blogu

Kategórie